Σημείωμα
Καλοκαίρι 2016 για τον Σύνδεσμο Υποτρόφων

Με ένα φαντασμαγορικό πάρτι σε έναν δροσερό προορισμό κάτω απ’ τα αστέρια θα υποδεχθεί ο Σύνδεσμος Υποτρόφων το καλοκαίρι. Το πολυαναμενόμενο θερινό ραντεβού θα μας βρει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Ble Azure στην παραλία του Αλίμου. Μπορούμε μόνο να αποκαλύψουμε ότι το κλείσιμο της φετινής «ακαδημαϊκής χρονιάς» θα είναι μια θεματική βραδιά με άρωμα …μεξικάνικο!

Όσες φορές κι αν επισκεφθεί κανείς τους Δελφούς θα έχει πάντα να λαμβάνει πλούτο γνώσεων και εμπειριών. Η καλοκαιρινή εκδρομή του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στον Ομφαλό της Γης, στο μαγευτικό δελφικό τοπίο και τη ναυτική πολιτεία του Γαλαξειδίου. Περισσότεροι από σαράντα υπότροφοι με τους/τις συνοδούς τους επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στην παραλία και στα σοκάκια του παλιού ναυτικού κέντρου με την απαράμιλλη γραφικότητα και τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα. Μιαν αναλυτική εξιστόρηση των εντυπώσεων θα φιλοξενήσουμε στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

H αρχιτεκτονική συναντά τη ζωή που αλλάζει… Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, ξεκίνησε ένας διευρυμένος διάλογος για τον ρόλο της αρχιτεκτονικής στη διαμόρφωση της καθημερινότητας και των αναγκών των ανθρώπων, τη σχέση της αρχιτεκτονικής με το design, αλλά και τη δυνατότητα της δομικής της παρέμβασης στα κοινωνικά στερεότυπα. Μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική ημερίδα, οι «Επανακατοικήσεις», πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συμμετοχή πολλών υποτρόφων. Η εκδήλωση διερεύνησε τη σχέση ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, ανάμεσα δηλαδή στα ιδιόκτητα διαμερίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών, το όριο ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο της κατοικίας, καθώς και τις ενδοοικογενειακές σχέσεις σε συνάρτηση με το περιβάλλον της οικίας. Περισσότερες λεπτομέρειες και για αυτήν τη διοργάνωση, στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται το φθινόπωρο από την εκλογή του τρέχοντος ΔΣ. Έτσι, η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Συνδέσμου θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και θα διεξαχθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης η Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα του Συμβουλίου και ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς. 

Έως τότε, το ΑΩ εύχεται σε όλες και όλους καλό καλοκαίρι!

Λήδα Μπουζάλη

 


..