Σημείωμα
Απολογισμός και προγραμματισμός των δράσεων του Συνδέσμου

Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνουν οι νέες πρωτοβουλίες εκδηλώσεων του Συνδέσμου, οι υπότροφοι αγκαλιάζουν τις καθιερωμένες δράσεις του, ενώ, παράλληλα, διευρύνονται οι προτάσεις συμμετοχής που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. 

Η ανασκόπηση της ακαδημαϊκής χρονιάς που προηγήθηκε αποτυπώνει τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι υπότροφοι σε δύο νέους τύπους δράσεων: τις συναντήσεις ομάδων με κοινά επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις οργανωμένες εκδρομές. Για τη συνάντηση των νομικών υποτρόφων μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο, καθώς και το σχόλιο του δικηγόρου Δημήτρη Ζιούβα, ενώ μια παρουσίαση της πρώτης συνάντησης των αρχιτεκτόνων θα δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος. Έπειτα από το εναρκτήριο λάκτισμα της προηγούμενης χρονιάς στην Αίγινα, η επόμενη εκδρομή-πεζοπορία του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και ακολούθησε τον Ιούνιο η καλοκαιρινή εξόρμηση στην Κάρυστο, για την οποία θα διαβάσετε στο τεύχος του Σεπτεμβρίου. Τρεις νέες ξεναγήσεις, στο Βυζαντινό Μουσείο, στην έκθεση «Νo Respect» και στη γειτονιά της Στέγης (Soundscapes/Landscapes), ήρθαν να προστεθούν στη σειρά των επιτυχημένων συναντήσεων του θεσμού.

Συνεχίστηκαν οι ομαδικές, εξωστρεφείς δράσεις του Συνδέσμου, όπως η μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του «Rethink Athens», η ημερίδα με τίτλο «H φωτογραφημένη πόλη» (μία από τις βασικές εισηγήσεις της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ), το πρώτο «Athens Science Festival» στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις και η παρουσίαση δύο θεατρικών παραστάσεων, με τίτλους Ιθάκη και Edit, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (περισσότερα στο επόμενο τεύχος).

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα ανταποκρίθηκαν οι υπότροφοι στην πρόσκληση του Συνδέσμου για συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό, 57 υπότροφοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να τρέξουν στα 5 χλμ, στα 10 χλμ, αλλά και στην πλήρη διαδρομή, για πρώτη φορά ως ομάδα του Συνδέσμου και υπό την ομπρέλα της ΕΛΕΠΑΠ.

Σε ψηφιακό επίπεδο, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται το απαιτητικό έργο επεξεργασίας της βάσης δεδομένων των υποτρόφων με σκοπό την αποτελεσματικότερη προσέγγισή τους, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος ο νέος ιστότοπος του Συνδέσμου, ο οποίος θα παρέχει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των μελών του. Επιπλέον, θα συνεχιστεί η παρουσία του Συνδέσμου στα κοινωνικά δίκτυα, με εύστοχες και χρήσιμες δημοσιεύσεις.

Για το επόμενο διάστημα, ο Σύνδεσμος σχεδιάζει μια σειρά από συντονισμένες συνεργασίες με την πάντα φιλόξενη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και «εκτός των τειχών», όπως φεστιβάλ θεάτρου, ημερίδα για τη φωτογραφία, ημέρα μουσικής, ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα, υποστήριξη του TEDMED Athens 2014 (που φέτος θα έχει τίτλο «Health Forward» και θα διεξαχθεί στις 13–14 Σεπτεμβρίου), καθώς και νέες δράσεις που θα προκύψουν από τις προτάσεις των υποτρόφων. 

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία!

Λήδα Μπουζάλη

 


..