Μήνυμα του Προέδρου του Συνδέσμου Υποτρόφων

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου,  

Με αυτό το σημείωμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές του Συνδέσμου μας και τις διαδικασίες εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως ήδη γνωρίζετε, φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου, θα ισχύσει και η διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Σχετική ενημέρωση έχετε λάβει ήδη από τη Γραμματέα του ΔΣ, Μαρία Μαγγιώρου, όπου περιγράφεται λεπτομερώς και με σαφείς οδηγίες η διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Θα ήθελα να σας προτείνω να κάνετε χρήση αυτής της δυνατότητας που μας παρέχει το Καταστατικό μας μόνον εφόσον αδυνατείτε να παρευρεθείτε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, θα ήθελα να ενθαρρύνω όλα τα μέλη του Συνδέσμου που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στις δράσεις του Συνδέσμου μέσω του ΔΣ να το κάνουν άφοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς ο Σύνδεσμος έχει ανάγκη απο νέα και φρέσκα πρόσωπα, από ανθρώπους που έχουν κέφι, όρεξη για εθελοντισμό και προσφορά, από ανθρώπους που έχουν επαφή με το αντικείμενό τους είτε είναι καθαρώς επιστημονικό, είτε θεωρητικό, είτε καλλιτεχνικό, και να προσφέρουν αυτήν τη γνώση και την εμπειρία τους μέσα από τις δράσεις του Συνδέσμου στα μέλη μας και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

Θα ήθελα να επαναλάβω πως ως Σωματείο έχουμε το προνόμιο να μας στηρίζει ενας εύρωστος θεσμός με μεγάλη και διαχρονική προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Το προνόμιο αυτό παρέχει μια μοναδική δυνατότητα για όλους εσάς τους νέους που επιθυμείτε να προσφέρετε αλλά ενδεχομένως διστάζετε καθώς θεωρείτε πως η παρουσία σας σε ένα τόσο δημιουργικό θεσμό απαιτεί πείρα. Την απαιτούμενη πείρα και τεχνογνωσία την έχουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Ωνάση και την προσφέρουν απλόχερα και γενναιόδωρα σε όποιον τη χρειάζεται.

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της θητείας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και να ευχηθώ η συνέχεια να είναι ανάλογη των προσδοκιών μας και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει σύντομα να συνεχίσει το έργο του Συνδέσμου με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και διάθεση για νέες δημιουργικές δράσεις.

Φιλικά,

Τάσος Μπουλμέτης

Πρόεδρος Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση