ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/01

19.12.2016 / Ανακοινώσεις

«Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ!


Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση
συνεχίζει το μαγικό ταξίδι του

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016. Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, θα έχει επόμενο σταθμό του την Λευκάδα (20, 21 & 22 Ιανουαρίου 2017).

Το εργαστήρι διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Λευκάδας (Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ), καθώς και με τη συνδρομή του  Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας, όπου και θα φιλοξενηθεί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Μέσα από μια σειρά μουσικών συνθέσεων, δουλεύουμε τις έννοιες της σωματογνωσίας και του χώρου, αλλά και καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής των παιδιών. Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Οι δυνατότητες εκπαίδευσης των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού είναι απεριόριστες και το εργαστήρι αυτό του Ιδρύματος Ωνάση αποσκοπεί στην αισθητική αγωγή τους ως αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου.

Το πρόγραμμα «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» ταξιδεύει στην Ελλάδα:

ΛΕΥΚΑΔΑ (20, 21 & 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017)


Τόπος διεξαγωγής του εργαστηρίου
Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας (Παλαιό Δημαρχείο) αίθουσα θεατρικού εργαστηρίου, οδός Αγγέλου Σικελιανού & Σβορώνου.

Ημέρες και ώρες
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 - Συνάντηση μόνο για τους γονείς:
Γονείς παιδιών 6-8 ετών: 17:00-19:00
Γονείς παιδιών 9-12 ετών: 19:00-21:00

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017:
Παιδιά 6-8 ετών με έναν γονέα, ώρες: 10:00-12:00
Παιδιά 9-12 ετών με έναν γονέα, ώρες: 12:00-14:00

Επιπλέον δράσεις
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 19:00, στον ίδιο χώρο, στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Το εργαστήρι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης και αποτελείται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων, η οποία ακολουθείται κατά τη διάρκεια του προγράμματος «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017
Κράτηση θέσης - πληροφορίες τόσο για το πρόγραμμα όσο και για το βιωματικό εργαστήρι, στα τηλέφωνα: 2645 025999 /6934014737, Βονιτσάνος Άγγελος (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 με 15.00).

Συνδιοργανωτής

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΕΠΟΚΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ - ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία)
 

Γενικές Προϋποθέσεις

1    Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
2    Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
3    Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων.
4    Υποχρεωτική η συμμετοχή και στις 3 συναντήσεις του κύκλου (20, 21 & 22/1).

scrollup scrolldown

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email