ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
01/01

12.12.2016 / Ανακοινώσεις

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΕΡΩΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΗΤΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΘΙΚΟΕΡΩΤΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…, ΕΝ ΒΙΕΝΝΗ ΤΗΣ ΑΟΥΣΤΡΙΑΣ, 1792

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 | 18:30-20:30
ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
(Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ)
ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ


Το Έρωτος Αποτελέσματα…, έργο ανώνυμου συγγραφέα, συνιστά ένα ιστορικής σημασίας κείμενο, το οποίο έχει θεωρηθεί ως το πρώτο έντεχνο πεζό δημιούργημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Αποτελείται από μια αφιερωματική προσφώνηση, ένα «ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ» και τρεις ιστορίες σε πεζό λόγο, στις οποίες εισχωρούν σαράντα τέσσερα στιχουργήματα. Το έργο σημείωσε αξιόλογη εκδοτική επιτυχία. Εκτός από την πρώτη τυπογραφική έκδοση της Βιέννης το 1792, υπήρξε και μία κλεψίτυπη[;] δεύτερη έκδοση (χωρίς να φέρει ένδειξη τυπογραφείου), καθώς και μία τρίτη, το 1809, στο τυπογραφείο του Βεντότη. Το έργο επανεκδόθηκε και στη Βενετία κατά τα έτη 1816 και 1836, στα τυπογραφεία των Γλυκήδων και του Φραγκίσκου Ανδρεώλα αντίστοιχα. Το Έρωτος Αποτελέσματα… κρίνεται αναγκαίο να τοποθετηθεί στο πλαίσιο του χρόνου και του τόπου όπου εξεδόθη και οργανικά ανήκει, και στους ελληνικούς παροικιακούς λόγιους κύκλους, οι οποίοι έχουν διαποτιστεί από τις ιδέες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. 

Ομιλήτρια:

Ελένη Κουρμαντζή, Επισκέπτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο «Αγ. Κύριλλος & Αγ. Μεθόδιος», Veliko Tarnovo, Βουλγαρία

Αφηγητής:

Ακύλλας Καραζήσης, Ηθοποιός

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

scrollup scrolldown

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email