Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 49 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 49 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Προγραμματίζοντας τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου

Προτάσεις υποτρόφων για διαλέξεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Ιουνίου 2011, θα συγκεντρώνει έως τις 15 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Όσες προτάσεις υποβληθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα ληφθούν υπόψη για την επόμενη περίοδο, Σεπτεμβρίου 2011 – Ιανουαρίου 2012. Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στον καλύτερο προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Συνδέσμου, δεδομένου μάλιστα ότι θα πραγματοποιούνται πλέον στους νέους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η θεματολογία των προτάσεων που θα υποβληθούν έως τον Ιούνιο του 2011 θα πρέπει να συμβαδίζει κατά το δυνατόν με τις θεματικές ενότητες των Διαλόγων των Αθηνών (Λόγος και Τέχνη, Ταυτότητα και Ετερότητα, Ιστορία και Ιστορίες, Δημοκρατία και Πολιτεία, Επιστήμη και Ηθική, Ποιότητα Ζωής), οι οποίοι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον στις 24 έως 27 Νοεμβρίου 2010. Όσοι υπότροφοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να προτείνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και ανεξάρτητα από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων θα πρέπει να απευθύνονται στον εκτελεστικό διευθυντή της Στέγης, Χρήστο Καρρά.

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου έχουν αρχίσει να αναρτώνται στο forum του Συνδέσμου (www.onassis-scholarsforum.gr), παρέχοντας σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες την δυνατότητα να ενημερωθούν και να πάρουν μια «γεύση» κάθε εκδήλωσης. Για να εγγραφεί κανείς στο forum, θα πρέπει να έχει γίνει μέλος του Συνδέσμου, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση. Προς διευκόλυνση των υποτρόφων, έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός του Συνδέσμου στην Τράπεζα Citibank (αρ. λογ. 0507459986), όπου οι υπότροφοι μπορούν να καταθέτουν την συνδρομή τους, σημειώνοντας απαραιτήτως την αιτιολογία της και, ασφαλώς, το όνομά τους.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Συνδέσμου θα γίνει στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2010, στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου με θέμα την οπτικοακουστική παιδεία στην εποχή της κρίσης. Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου –του Δανού κινηματογραφιστή Henning Camre, της Αμερικανίδας καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μπράουν Mary Ann Doane, του Γάλλου κριτικού κινηματογράφου Jean Douchet και του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Δημήτρη Ελευθερωτή και η προβολή ταινιών μικρού μήκους, σε συνδυασμό με τους φιλόδοξους στόχους του συνεδρίου, εγγυώνται μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών κατευθύνσεων ανάμεσα σε επαγγελματίες και θεωρητικούς, δημιουργούς και δασκάλους του χώρου

2