ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 48 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 48 ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Αποχαιρετισµός στον Απόστολο Ζαµπέλα

Με µεγάλη οδύνη αποχαιρέτησαν τον Απόστολο Ζαµπέλα η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του στο  Ίδρυµα Ωνάση, στις 7 Ιουνίου 2010, στον κατάµεστο Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο µητροπολίτης Ζιµπάµπουε Γεώργιος, κατόπιν επιθυµίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄, ο οποίος απέστειλε συλλυπητήριο µήνυµα. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο πρόεδρος του Ιδρύµατος Ωνάση, Αντώνης Παπαδηµητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην καίρια συµβολή του Απόστολου Ζαµπέλα στο έργο του Ιδρύµατος· ο πρώην πρόεδρος του Ω.Κ.Κ., καθηγητής Ιωάννης Παπαδηµητρίου· ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Ω.Κ.Κ., Λουκάς Κακλαµάνης· ο επίτιµος αντιπρόεδρος του Ιδρύµατος, Παύλος Ιωαννίδης, ο οποίος αποχαιρέτησε συγκινηµένος «τον φίλο µιας ζωής, που την ζήσαµε πλάι-πλάι, πάνω από πέντε δεκαετίες», και ο επιχειρηµατίας Αχιλλέας Σβώλος, φίλος του Απόστολου Ζαµπέλα, συµφοιτητής του και συναθλητής του στην κωπηλασία.

O Απόστoλoς Ζαµπέλας διετέλεσε οικoνoµικός διευθυντής της Ολυµπιακής Αεροπορίας, καθώς και διευθυντής διoικητικών και οικoνoµικών υπηρεσιών και βoηθός γενικός διευθυντής, ενώ επίσης υπήρξε ένας από τους στενούς συνεργάτες τoυ Αριστoτέλη Σ. Ωνάση. Παραιτήθηκε από την Oλυµπιακή Αερoπoρία τo 1975, όταν η εταιρεία περιήλθε στo ελληνικό δηµόσιo. Στην συνέχεια, ορίστηκε από τον Αριστoτέλη Σ. Ωνάση ισόβιo µέλoς τoυ ∆.Σ. τoυ Ιδρύµατoς. Το 1976, εξελέγη ταµίας και, το 1992, αντιπρoέδρoς τoυ Ιδρύµατoς, θέση την oπoία κατείχε έως τις 30 Ιουνίου 2005. Η Χριστίνα Ωνάση τον όρισε έναν από τους εκτελεστές της διαθήκης της και έναν από τους διαχειριστές της περιoυσίας την oπoία κατέλιπε στην κόρη της Αθηνά. Την 1η Ιουλίου 2005, ο Απόστολος Ζαµπέλας ανακηρύχθηκε επίτιµος αντιπρόεδρος του ∆.Σ. του Ιδρύµατος και µέλος της Συµβουλευτικής Επιτροπής.

1