Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 37 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 37 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Η νέα σύνθεση του προεδρείου του Συνδέσμου

Λήδα ΜπουζάληΤο νέο προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποτρόφων ανέδειξε η εσωτερική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2007. Το αξίωμα της προέδρου διατήρησε η Ιωάννα Κονδύλη, λέκτορας στην Νομική Σχολή Αθηνών, και της πρώτης αντιπροέδρου η αρχαιολόγος Καλλιόπη Χρηστοφή. Την θέση του δεύτερου αντιπροέδρου κατέλαβε ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αλεξάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γενικός γραμματέας παραμένει ο βυζαντινολόγος Γιώργος Καλόφωνος, ενώ καθήκοντα ειδικού γραμματέα ανέλαβε η χορολόγος Κάτια Σαβράμη, λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην θέση του ταμία εξελέγη ο Αντώνης Αντωνίου, ειδικός πληροφορικής με σπουδές στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου, ενώ ο εικαστικός Διονύσης Καμπόλης διατήρησε την θέση του αναπληρωτή ταμία. Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η πιανίστα Ιφιγένεια Κατίκα, ο μουσικός Διονύσης Μαλλούχος, ο χημικός Παναγής Μαρκέτος, η δημοσιογράφος Λήδα Μπουζάλη, ο μουσειολόγος Γιάννης Ρούσσος, η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου, ο τεχνολόγος γραφικών τεχνών Θάνος Σταμπολής και ο βυζαντινολόγος Χαράλαμπος Χοτζάκογλου.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την συνέχιση του επιτυχημένου κύκλου διαλέξεων και, εξετάζοντας τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχουν υποβληθεί από μέλη του Συνδέσμου, προέκρινε θέματα πρωτότυπα. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα θέματα αυτά αφορούν την αγορά ακινήτων, την διπλωματία του πετρελαίου, την αρχιτεκτονική και τις εικαστικές τέχνες.

Προγραμματίστηκαν, επίσης, οι επόμενες μουσικές εκδηλώσεις, θεσμός που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένος, προσελκύοντας πολύ μεγάλο αριθμό υποτρόφων και φίλων του Συνδέσμου. Για τον λόγο αυτόν, και ύστερα από παρότρυνση του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των μουσικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ετησίως. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι οι κυριότερες συναυλίες και ρεσιτάλ, πέρα από την καθιερωμένη μεγάλη μουσική εκδήλωση του Ιουνίου, θα πραγματοποιούνται σε χώρους εκτός της αίθουσας Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του κτηρίου της λεωφόρου Αμαλίας, η οποία συχνά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αθρόα προσέλευση των φίλων του Συνδέσμου.

    

2