Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 36 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 36 ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Υποτρόφων

Λήδα ΜπουζάληΝέο δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες και την Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Υποτρόφων, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007.

Η μυστική ψηφοφορία ανέδειξε, κατά σειρά ψήφων, τους εξής: Ιωάννα Κονδύλη, Διονύση Μαλλούχο, Γιώργο Καλόφωνο, Γιάννη Ρούσσο, Λήδα Μπουζάλη, Παναγιώτη Αλεξάκη, Καλλιόπη Χρηστοφή, Κάτια Σαβράμη, Αντώνη Αντωνίου, Θάνο Σταμπολή, Ιφιγένεια Κατίκα, Παναγή Μαρκέτο, Χαράλαμπο Χοτζάκογλου και Ειρήνη Σαρίογλου. Όσον αφορά τα μέλη που εκλέγονται για πρώτη φορά στο Συμβούλιο, ο Παναγιώτης Αλεξάκης είναι οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών· ο Διονύσης Μαλλούχος είναι σολίστ πιάνου, ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος και αρθρογράφος· τέλος, ο Χάραλαμπος Χοτζάκογλου είναι βυζαντινολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ο οποίος διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συμμετέχει στο πρόγραμμα καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών στους ναούς της κατεχόμενης Κύπρου.

Η αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής της συνέλευσης από Κυριακή σε Πέμπτη στάθηκε πολύ εύστοχη, όπως απέδειξε η αθρόα προσέλευση υποτρόφων στην Αίθουσα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του νεοκλασικού κτηρίου της λεωφόρου Αμαλίας.

Κατά την Γενική Συνέλευση, έγινε απολογισμός του έργου του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου από την πρόεδρο, τον γραμματέα και τον ταμία, παρουσίαση της δουλειάς στο περιοδικό ΑΩ, καθώς και προγραμματισμός της επόμενης διετίας. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, τίμησε με την παρουσία του την συνέλευση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, ο οποίος, όπως είπε, «ωριμάζει» και «διοργανώνει όλο και πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις», και επανέλαβε την απόφαση του Ιδρύματος να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου, οι οποίες έχουν πρωτοτυπία, προοπτική και φέρνουν συγκεκριμένο και σημαντικό αποτέλεσμα.

2