αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 33 spacer ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

Πέρα από τον μύθο...

«Αριστοτέλης Ωνάσης: Πέρα από τον μύθο του» είναι ο τίτλος της σημαντικής έκθεσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, 100 χρόνια μετά από τη γέννηση του Αριστοτέλη Ωνάση και με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων προσφοράς του Ιδρύματος που δημιούργησε ο αείμνηστος ευεργέτης στη μνήμη τού γιου του Αλέξανδρου. Την έκθεση, που φιλοξενείται στο νέο κτήριο του Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου, εγκαινίασε την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2006, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Λήδα Μπουζάλη
spacer

Το πρώτο μέρος της έκθεσης πραγματεύεται τον «μύθο» του Αριστοτέλη Ωνάση, τον ανήσυχο Έλληνα της διασποράς που ταυτίστηκε με το πρότυπο του επιτυχημένου, γοητευτικού και κοσμοπολίτη επιχειρηματία. Μέσα από φωτογραφίες, έγγραφα, προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, έπιπλα και έργα Tέχνης, ο επισκέπτης παρακολουθεί βήμα-βήμα την εξέλιξη του Ωνάση από τα πρώτα χρόνια στην Αργεντινή και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τις κοινωνικές του συναναστροφές, τις γυναίκες της ζωής του, τη θαλαμηγό «Χριστίνα», τον Σκορπιό, την οικογένεια και τα παιδιά του.
Το δεύτερο μέρος της έκθεσης προβάλλει τις πολυσχιδείς δραστηριότητες που αναπτύσσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις οποίες τροφοδοτεί αδιάλειπτα η επιτυχημένη πορεία και η υψηλή κερδοφορία του Επιχειρηματικού Ιδρύματος.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα των δραστηριοτήτων του, μακέτες των κτηρίων του, προβολές και πλούσιο υλικό, αποτυπώνονται οι κινήσεις του Ιδρύματος στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς τα προηγούμενα 30 χρόνια, αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.
Επιπλέον, στις 18 Οκτωβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Ωνάση 2006, τα οποία και επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Λήδα Μπουζάλη

Σημείωμα
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer 4
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ