αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 33 spacer ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Οι Πέρσες του Αισχύλου στην Ουάσιγκτον
Η τραγωδία του Αισχύλου Πέρσες ανέβηκε στην Ουάσιγκτων από το Shakespeare Theatre τον περασμένο Απρίλιο με χορηγία του θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ.

Την επίσημη πρεμιέρα στις 10 Απριλίου 2006 παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο αντιπρόεδρος του θυγατρικού Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ πρέσβυς κ. Μιχαήλ Σωτήρχος και ο εκτελεστικός διευθυντής του θυγατρικού Ιδρύματος πρέσβης κ. Λουκάς Τσίλας.
Στη θεατρική παράσταση, αλλά και στο δείπνο που ακολούθησε, παρέστησαν προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, και πολιτιστικής ζωής της αμερικανικής πρωτεύουσας, μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, μέλη του Κογκρέσου, δημοσιογράφοι, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και εξέχοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτων, ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του National Endowment for the Humanities, τον διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης, τον πρόεδρο του Κέντρου Κέννεντυ, τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, τον Τζωρτζ Στεφανόπουλος, τον πρόεδρο του Αμερικανο-Eλληνικού Ινστιτούτου και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς.
Στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν διακεκριμένων Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών διανοουμένων και επιστημόνων και συναντήθηκε με τους Έλληνες δημοσιογράφους.
Προς τιμήν του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση παρέθεσε δεξίωση ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτων κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς και δείπνο η πρέσβης του Λιχτενστάιν στην Ουάσιγκτων κ. Κλώντια Φρίτσκε.

spacer
spacer spacer spacer spacer 22
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ