αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 32 spacer ΙΟΥΝΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναριακών διαλέξεων υψηλού επιπέδου στους τομείς της Βιολογίας και της Πληροφορικής στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο.

spacer spacer spacer Εβδομάδα Σεμιναριακών Διαλέξεων Ωνάση 2006
σε Βιολογία - Πληροφορική
spacer

Στόχος των Διαλέξεων, που διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το 2001, είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και υποστήριξη νέων ταλαντούχων Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών. Οι σπουδαστές που επιλέγονται κάθε φορά με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις για να συμμετάσχουν στις διαλέξεις, λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από το Ίδρυμα Ωνάση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και παραμονής τους.

Ο πρώτος κύκλος των Διαλέξεων Ωνάση 2006 θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 21 Ιουλίου και είναι αφιερωμένος στη Βιολογία με θέμα «Πλαστικότητα του Εγκεφάλου: Από τα Μόρια στη Συμπεριφορά (Brain Plasticity: From Molecules to Behavior)». Κεντρικός ομιλητής είναι ο Έρικ Ρ. Κάντελ, Νομπελίστας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια (Νόμπελ Ιατρικής 2000). Άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές είναι οι: Απόστολος Γεωργόπουλος από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα, Φερνάντο Νότμπομ του Πανεπιστημίου Ροκφέλλερ, Παναγιώτα Ποϊράζη από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας-ΙΤΕ, Τζέφρι Ράισμαν από το University College του Λονδίνου και Ειρήνη Σκαλιώρα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Ο καθηγητής Κάντελ, πέραν των σεμιναριακών του διαλέξεων, θα δώσει γενική ομιλία για το ευρύ κοινό στις 19 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ.
Ο δεύτερος κύκλος των διαλέξεων, που είναι αφιερωμένος στην Πληροφορική και έχει θέμα «Ρομπότ που Αλληλεπιδρούν με Νοήμονα Τρόπο με τους Ανθρώπους (Robots Intelligently Interacting with People), θα διεξαχθεί στις 24 έως 28 Ιουλίου και έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Τακέο Κανάντε, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον. Ο καθηγητής Κανάντε είναι από τους πλέον διάσημους επιστήμονες στον τομέα της Ρομποτικής και ιδρυτής του ομώνυμου ινστιτούτου του Κάρνεγκι Μέλον. Θα μιλήσει στο ευρύ κοινό στις 26 Ιουλίου. Επίσης, ομιλητές θα είναι οι Χένρικ Κρίστενσεν του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Σουηδίας, Χίρο Χιρουκάβα του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης & Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, Τζέιμς Κάφνερ του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, Μάγια Μάταριτς του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και Πάνος Τραχανιάς του Ινστιτούτου Πληροφορικής-ΙΤΕ. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο καθηγητής Γιάννης Παπαμαστοράκης

spacer
spacer spacer spacer spacer 17
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ