αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 24 spacer ΙΟΥΝΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Mουσική βραδιά με κιθάρα και πιάνο

Δύο νέοι καλλιτέχνες, υπότροφοι του Ιδρύματος, οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια ως μουσικό ντούο, μάγεψαν το κοινό που παρακολούθησε το ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο στις 13 Μαΐου 2004 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
Έργα για κιθάρα και πιάνο ερμήνευσαν μοναδικά η Kορίνα Bουγιούκα και ο Θοδωρής Tζοβανάκης
spacer

Έργα για κιθάρα και πιάνο ερμήνευσαν μοναδικά η Kορίνα Bουγιούκα και ο Θοδωρής Tζοβανάκης

Η Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πιάνο απέδειξαν την τεχνική τους αρτιότητα και τον άψογο συντονισμό τους ερμηνεύοντας τους «Τρεις Χορούς» του Λέο Μπράουερ, τη «Φαντασία» για κιθάρα και πιάνο op. 145 του Μάριο Καστελνουόβο-Τεντέσκο, έντεκα πρελούδια από το έργο 34 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς σε διασκευή Τσιγκάνοφ, καθώς και το tango για πιάνο και κιθάρα του επίσης υποτρόφου Χρίστου Παπαγεωργίου. Το πρόγραμμα αυτό είχε αποτελέσει μέρος του επιτυχημένου ρεσιτάλ που είχαν δώσει το φθινόπωρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών ξεκίνησε το 1997 στην Κολωνία. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται έργα κλασικής, ρομαντικής, αλλά και σύγχρονης περιόδου, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο ντούο. Η ιδιαιτερότητα του συνδυασμού των δύο οργάνων και η γοητευτική καλλιτεχνική παρουσία των δύο ερμηνευτών έχει επαινεθεί επανειλημμένα από κριτικούς και κοινό.

O υπότροφος συνθέτης Xρίστος Παπαγεωργίου συγχαίρει τους ερμηνευτές spacer
spacer
O υπότροφος συνθέτης Xρίστος Παπαγεωργίου συγχαίρει τους ερμηνευτές
spacer

Η Κορίνα Βουγιούκα σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας. Συνεχίζει τις σπουδές της για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας, με θέμα τη μεσογειακή μουσική του 19ου αιώνα για κιθάρα.

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε στο Μουσικό Κολέγιο της Θεσσαλονίκης, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσική Εκτέλεση της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές του για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου.

Και οι δύο ερμηνευτές έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν συνεργαστεί με μεγάλες ορχήστρες και έχουν δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

spacer
spacer spacer spacer spacer 12
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ