αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 23 spacer ΜΑΡΤΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

«Ανθρωπιστικές Δωρεές του Ιδρύματος»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ύστερα από τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε την πόλη Μπαμ του Ιράν τον Δεκέμβριο 2003, κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό που υπέδειξε η κυβέρνηση του Ιράν το ποσό των 80.000 Ευρώ (ποσό ισότιμο με 100.000 Δολλάρια Η.Π.Α.), προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών των θυμάτων.

Την επωνυμία «Αλέξανδρος Ωνάσης» θα φέρει στο εξής η Καρδιολογική Κλινική του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν της Αρμενίας, ύστερα από τη σχετική απόφαση των αρχών του Πανεπιστημίου και τη δωρεά που δέχθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα δώρισε στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν το σημαντικότερο μέρος του αρίστης καταστάσεως βιοϊατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, μετά από την αντικατάστασή του με μηχανήματα νεωτάτου τύπου. Επιπλέον, το Ίδρυμα ανέλαβε τα έξοδα για την αποστολή, την εγκατάσταση και την καλή λειτουργία του εξοπλισμού αυτού, καθώς και τις δαπάνες για την εκπαίδευση του εκεί ιατρικού προσωπικού. Τα εγκαίνια της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής «Αλέξανδρος Ωνάσης» του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν έγιναν στις 24 Mαρτίου 2004.

spacer
spacer spacer spacer spacer 5
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ