αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 22 spacer ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2003
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
δραστηριότητες Yποτρόφων
spacer
E spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α spacer spacer spacer Σ spacer spacer spacer Τ spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Bασίλης Bασίλη
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer Bασίλης Bασίλη
spacer
Την πρωτότυπη δουλειά του παρουσίασε τον Ιούνιο στη γκαλερί Τitanium-Γιαγιάννος ο Βασίλης Βασίλη. Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου 2003 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Άρτι», μιας εγκατάστασης που εκτέθηκε στην αίθουσα Τέχνης για μια ημέρα, σημαίνοντας τη λήξη ενός αμφίδρομου «παιχνιδιού» που είχε διεξαχθεί στους αθηναϊκούς δρόμους τον προηγούμενο μήνα. Η αφίσα «Χάθηκε» σηματοδότησε την αρχή του μυστηρίου και η αφίσα «Βρέθηκε» προσκάλεσε το κοινό στη γκαλερί Τitanium-Γιαγιάννος για να γνωρίσει τον μέχρι προσφάτως απολεσθέντα «Άρτι». «Ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο το οποίο δεν λειτουργεί μόνο στη γκαλερί αλλά και εκτός της», εξήγησε ο Βασίλης Βασίλη. «Οι αφίσες δεν είναι μόνο μια ανακοίνωση, αλλά και μια παρέμβαση στον χώρο με αποδέκτη το κοινό και με πολλαπλά μηνύματα. Πόσοι πολίτες μπαίνουν σ' έναν χώρο Τέχνης; Ποια είναι η συμμετοχή τους στην Τέχνη; Είναι τα εγκαίνια η αρχή του έργου ή η νεκρώσιμη τελετή του; Μετά τα εγκαίνια τι;»

Ο Βασίλης Βασίλη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση,του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Γεροντέλη της Μασαχουσέτης. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία και συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του εκτίθενται σε δημόσιους χώρους στη Φρανκφούρτη, τη Φιλαδέλφεια, τη Λεμεσό, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, τα Γιάννενα, την Καλαμάτα και αλλού.

spacer
spacer
spacer
Επιστροφή στις δραστηριότητες υποτρόφων >
spacer
spacer spacer spacer spacer 13-14
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ