ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ
Τεύχος 19 / Ιούλιος 2002
EKΔHΛΩΣEIΣ TOY ΣYNΔEΣMOY
o Μουσική βραδυά με τη Δόμνα Σαμίου, που περιλάμβανε τραγούδια και σκοπούς από διάφορες περιοχές του τόπου μας, με τίτλο "Μουσικό Οδοιπορικό", οργάνωσε ο Σύνδεσμος στις 18 Ιουνίου 2002 στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου. Συμμετείχαν οι τραγουδιστές Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ζαχαρίας Καρούνης.
o Ο καθηγητής Κλασικής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον Hugo Meyer έδωσε διάλεξη στις 23 Μαΐου 2002 με θέμα "Λόγος περί θηλυκότητας: Νέες σκέψεις για τη διονυσιακή ζωφόρο από την Έπαυλη των Μυστηρίων στην Πομπηία".
o Συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico με τίτλο "Οι Παναγιές του Κόσμου" οργάνωσε ο Σύνδεσμος στις 27 Απριλίου 2002 στον Πολυχώρο "Αθηναΐς". Συμμετείχε ο υπότροφος Σωκράτης Σινόπουλος και η επιλογή των τραγουδιών ήταν του Λάμπρου Λιάβα.
o "Η βυζαντινή ιστορία μέσα από αρχαιολογικά δεδομένα: σκέψεις και προβληματισμοί" ήταν το θέμα της διάλεξης του Αμερικανού καθηγητή στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάϊο Timothy E. Gregory, στις 25 Απριλίου 2002.
o Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης έδωσε διάλεξη στις 4 Απριλίου 2002 με θέμα "Η Αρχή των Ολυμπιάδων".
o Εκδήλωση με θέμα "Θέατρο Κούκλας: η δημιουργία του σεναρίου και η σκηνική του μεταφορά" με την ομάδα Πράσσειν Άλογα, καλλιτεχνική υπεύθυνη της οποίας είναι η υπότροφος Εμμανουέλλα Καποκάκη, οργάνωσε ο Σύνδεσμος στις 19 Μαρτίου 2002 στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ